2 / 5

Compania are resurse proprii de 9 milioane lei, cash

“Nu avem probleme din cauza crizei, avem bani pusi bine, in depozite, am facut doua majorari de capital in ultimii ani. Avem resurse proprii de 9 milioane lei, nu am cumparat actiuni, cea mai mare parte din bani fiind cash”, a declarat Pasol.

Dar fondurile proprii sunt diferite de venituri si cheltuieli. Pe partea de costuri, cand lichiditatea a scazut dramatic, s-a constatat ca exista o gama de resurse nejustificate pentru situatia actuala. Astfel, de la 1 aprilie au fost inchise agentiile din Brasov si Bacau, la care au fost totusi pastrati agenti delegati. “Toate categoriile trebuie renegociate, am facut si reduceri de personal, pentru ca scopul principal este sa fim eficienti”.

Pasol estimeaza venituri in scadere pentru acest an, in special din cauza lichiditatii foarte reduse. In 2008, veniturile companiei au crescut usor fata de anul precedent.

“Anul trecut, scaderea lichiditatii pe piata a fost graduala, in ianuarie aveam inca o lichiditate buna. Astfel, in medie, scaderea nu a fost dramatica fata de 2007, mai ales ca am si compensat cu o serie de tranzactii mai mari. In 2009, raportat la 2007 sau chiar la 2008, scaderea lichiditatii este destul de dramatica, ceea ce implica, inevitabil si o diminuare a veniturilor. Este greu sa estimez o cifra, au trecut doar trei luni si ramane de vazut cum va evolua piata”, a declarat managerul.

Preliminar, pe primul trimestru veniturile sunt in scadere, cifrele urmand a fi anuntate la sfarsitul lunii.

In ce priveste profitul companiei aferent anului trecut, bilantul este in proces de auditare, dar este in jur de zero, ne-a declarat Pasol.

“Am investit in dezvoltarea firmei, am crescut cota de piata, am ajuns cea mai mare firma de brokeraj independenta, ocupand locul sase la BVB si Sibex. Obiectivul nostru a fost sa iesim pe zero”, spune managerul.

In 2009, el se asteapta la pierderi, motivand ca nu poate fi bugetat un profit in actualele conditii de lichiditate.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri