4 / 5

Este o perioada interesanta, dar trebuie sa fim precauti

Despre perioada actuala, Pasol spune ca este “un mic trend ascendent”, fiind posibil sa fie doar o revenire pe fondul tendintei generale de scadere.

“Factorii externi conteaza in primul rand, orice factor intern fiind pe locul doi. Economiile externe s-au mai asezat, ultimul plan de un trilion de dolari a fost bine primit, dar sunt inca probleme in zona auto sau la creditare”, explica managerul.

Pe de alta parte, Bursa prevede evenimentele economice si daca avem o perspectiva buna legata de economii pentru 2010 sau chiar la finalul lui 2009, este posibil sa vedem reveniri.

Bursele trec printr-un trend descendent din iulie 2007, de la care se pare ca au luat o pauza. Pentru perioada urmatoare, Pasol vede trei scenarii, din care doua sunt cele mai probabile: revenire temporara urmata iar de scaderi, o perioada stabila cu evolutii in zig-zag sau o revenire.

“Cred ca primele doua scenarii sunt mai probabile, al doilea cu o probabilitate mai mare. Avem o tendinta de crestere, cine e mai agresiv si are curaj poate specula acest moment”.

El sustine ca cea mai mare parte a investitorilor straini vor astepta semnale mai clare despre evolutia pietelor dezvoltate si dupa ce prind curaj, vor veni si in Romania si vor sustine o crestere mai mare.

“Cresterea Bursei la noi va avea doua etape: cea initiala, pe fondul corelarii, brusca dar nu de amplitudini foarte mari si cea sustinuta de investitorii straini, cand vor fi evolutii pozitive si pe pietele externe. Nu stim cand va fi, va mai exista volatilitate, dar cred ca ne pregatim de momentul in care vom incepe cumparari esalonate, precaute”, a mai spus Razvan Pasol.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri