3 / 4

Dupa reluarea finantarii, companiile cu consum intensiv de capital vor deveni atractive

Daca situatia sectorului financiar ramane neschimbata, analistii Erste Group cred ca modelele de afaceri cu consum intensiv de capital vor prezenta in continuare performante scazute.

Mai mult, de indata ce situatia se imbunatateste in privinta conditiilor de finantare, actiunile caracterizate de consum intensiv de capital vor fi cele mai bune candidate pentru performante ridicate. Acestia estimeaza ca astfel de titluri ar putea reprezenta cei mai buni performeri, odata cu imbunatatirea conditiilor de finantare.

Tabelele indica faptul ca actiunile companiilor ce posteaza un consum intensiv de capital (-60,1%) prezinta o performanta considerabil mai scazuta in ultimele 12 luni, in comparatie cu actiunile cu consum mai scazut de capital (-37%).

In grupul actiunilor cu grad de indatorare destul de ridicat si consum intensiv de capital se remarca doar Telekom Austria, afisand o performanta relativ puternica si o pierdere de numai 21,4%. Acest lucru reflecta modelul stabil preconizat pentru fluxul de numerar.

Pentru al doilea trimestru din acest an, Erste Group anunta ca va aloca mai multe active in numerar, ponderea obligatiunilor va scadea, in timp ce in actiuni ponderea ramane neutra.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri