2 / 6

Bursa din Tokyo si Londra au lansat piata alternativa Tokyo AIM

Tokyo AIM este o bursa lansata de Japonia si Anglia pentru a gazdui companii in crestere dar cu capitalizare redusa, pe modelul pietei alternative de investitii din Londra – AIM, fiinf recomandata de oficiali doar investitorilor profesionali.

Deschiderea oficiala a bursei ar putea avea loc in data de 6 mai, iar prima listare poate avea loc in luna iulie, tinta pentru primul an fiind de 10 companii.

“Ne-ar placea sa ajungem la 100 de listari si un prag maxim de rentabilitate in patru ani”, a declarat CEO-ul bursei Tetsutaro Muraki.

Colaborarea vine pe fondul incercarii Bursei din Tokyo de a concura cu operatorii bursieri de peste ocean si pentru sprijinirea volumelor de tranzactionare in cadrul celei de-a doua economii din lume.

Ofertele publice initiale de pe piata din Tokyo s-au redus la cel mai mic nivel din ultima decada, in timp ce capitalizarea bursei a coborat cu mai mult de a treime in ultimele 12 luni, potrivit oficialilor institutiei.

Tokyo AIM este detinuta in proportie de 51% de catre Tokyo Stock Exchange, restul apartinand London Stock Exchange Group Plc.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri