5 / 6

Atacul platformelor alternative: Volume de patru ori mai mari in T1 la Chi-X Europe

Deutsche Boerse, Bursa din Londra, NYSE Euronext se confrunta rivalitatea creata de platformele de tranzactionare alternative, cum ar fi Turqouise si Chi-X Europe si Bats.

Noile platforme isi maresc de la luna la luna cota de piata, in principal datorita costurilor de tranzactionare foarte reduse pentru actiunile listate pe principalele piete de capital. Ele au ajuns sa detina si 20% din piata de profil.

Pe platforma Chi-X Europe, lansata la Londra, s-au realizat peste 26,5 milioane de tranzactii in primele trei luni ale anului, comparativ cu 6,6 milioane de tranzactii in aceeasi perioada din 2008.

In prezent, Chi-X este cea de-a doua piata unde se pot tranzactiona actiunile listate pe bursele traditionale de pe London Stock Exchange (LSE), Deutsche Boerse si NYSE Euronext.

CEO-ul bursei, Peter Randall, a declarat ca si-a propus ca in aprilie sa capteze 25% din volumele realizate pe LSE si 15% din tranzactiile realizate pe indicii DAX, CAC40 si al bursei din Amsterdam.

Pe bursa din Londra se realizau 90% din tranzactiile cu actiunile londoneze, inainte de introducerea directivei europene MiFid, insa acum cota a scazut la 58%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri