3 / 6

Deutsche Boerse planuieste sa aduca pe platforma sa actiuni pan-europene si derivate

Cea mai mare bursa din Europa din punctul de vedere al valorii de piata, Deutsche Boerse, vrea sa-si foloseasca actualul sistem de tranzactionare electronic pentru a oferi investitorilor actiuni pan-europene si derivate.

“Xetra International Market se va lansa in cel de-al patrulea trimestru al acestui an si va oferi celor 260 de clienti ai sistemului oportunitatea de a tranzactiona actiuni europene si derivate pe indici si titluri”, a declarat Frank Gerstenschlaeger, membru al Consiliului de Administratie al bursei.

Depozitarul Eurex Clearing va oferi operatiunile de post-tranzactionare.

Xetra International Market va permite tranzactionarea actiunilor companiilor din Franta, Olanda, Italia, Spania si Belgia cuprinse in indicele Dow Jones Stoxx 50. In a doua faza a implementarii programului, investitorii vor avea acces si alte actiuni europene. Potrivit lui Gerstenschlaeger, costurile de tranzactionare vor fi “foarte atractive”.

Bursa germana a lansat, in noiembrie 2008, o platforma Xetra MidPoint prin care investitorii pot tranzactiona ordine mari printr-un sistem electronic ce nu afiseaza preturile de cumparare/vanzare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri