3 / 4

Posibila ridicare a pragului de detinere la SIF-uri entuziasmeaza piata

Chiar daca momentan aceasta masura este la stadiul de discutie si promisiune, eventuala ei concretizare a entuzismat piata si investitorii.

“Discutarea acestei situatii din punct de vedere legislativ este binevenita. Acest prag si legile care-l inconjoara au condus la multe discutii ce nu sunt neaparat benefice. Totusi sper ca vor fi modificari ce vor duce la o reglementare mai eficienta, lucru care este in avantajul investitorilor”, considera Adrian Duna.

Declaratiile venite in ultimele zile din partea catorva parlamentari sunt momentan doar la nivel de intentie, dar impactul in piata este destul de mare.

“Cred ca va dura ceva timp pana se vor face pasii in aceasta directie, dar vestea pozitiva e ca exista implicare din partea celor care legifereaza. Totusi exista un joc de interese aici si un raspuns din partea Curtii Constitutionale la procesul deja pe rol, intentat de anumiti actionari importanti va influenta puternic si poate va grabi mersul lucrurilor. In momentul de fata orice evolutie in piata a SIF-urilor este posibila datorita discutiilor legate de acest subiect”, conchide reprezentantul Prime Transaction.

Andreea Gheorghe sustine ca cel mai important aspect pozitiv ce poate rezulta prin ridicarea pragului la 5% este un management mai eficient.

“Cursa pentru a acumula pana la 5% din capitalul social al SIF va genera si aprecieri importante ale cotatiilor acestor titluri. Ramane de vazut insa daca acest lucru va avea loc si cand, pentru schimbarea legislatiei fiind necesari multi pasi de parcurs”, a mai spus analistul Intercapital Invest.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri