2 / 5

Raportarile macro si evolutiile externe ar putea schimba traiectoria pietei

Pana acum, traiectoria pietei de capital locale a fost determinata de trendul general al burselor mondiale si regionale, si chiar daca exista uneori abateri, ele sunt rapid corectate.

Nicolae Ghergus (foto)
, directorul firmei de brokeraj Confident Invest, crede ca cea mai mare influenta o va avea scaderea dobanzilor, care va canaliza o parte din economii catre piata de capital.

“Nu este de neglijat nici faptul ca vara exista o inapetenta naturala a investitorilor, nici bugetele ajustate semnificativ ale emitentilor, elemente care, cumulat, ma impiedica sa fac o prognoza clara pentru sfarsitul verii, desi sunt usor optimist in privinta evolutiei”, a declarat Ghergus.

Adrian Duna este de parere ca vestile dinspre piata imobiliara americana, sanatatea bancilor din tarile mature si chiar emergente, problema creditarii, masurile de politica monetara si publicarea evolutiei PIB-ului pentru trimestrul al doilea sunt evenimente capabile sa influenteze evolutia BVB.

Pe de alta parte, raportarile macroeconomice sunt importante si asteptate de investitori, in special datele cu privire la somaj si comunicatele bancilor centrale, sustine Iulian Panait.

„Pe plan intern, asteptam infatisarea de la Curtea Constitutionala din 16 iunie legata de contestatia de neconstitutionalitate a pragului de detinere la SIF-uri. De asemenea, este de vazut ce se mai intampla la SIF1, avand in vedere ca la ultima AGA un grup foarte important de actionari a dorit schimbarea conducerii, dar acest lucru deocamdata nu a putut fi realizat”, a mai spus el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri