4 / 5

Cum vor sta indicii BVB la sfarsitul verii?

Dupa aprecierile din ultimele luni si corectiile firesti, vara ar putea fi decisiva pentru determinarea trendului BVB pe termen mediu si lung.

Brokerii sunt sceptici in a estima nivelurile la care se vor situa preturile, dar optimismul este mai greu de regasit in declaratiilor lor.

„Parerea mea este ca la finalul verii indicii burselor vor fi cel mult la nivelul la care se gasesc acum. Cel mai probabil mi se pare sa fie sub aceste niveluri”, a declarat Iulian Panait (foto).

El nu crede ca va fi o vara apatica, dar nici nu se ateapta ca aceste cresteri din ultima perioada sa continue, cel putin nu in aceeasi maniera, ci mult mai lent.

„Pentru mine, scenariul cel mai plauzibil este acela al unei evolutii in tunel orizontal, insa cu fluctuatii semnificative de pret de la o perioada la alta”, a conchis analistul.

Practic, pentru aceasta vara se contureaza doua scenarii: daca datele economice vor confirma o revenire, vom putea vedea indici mai sus decat acum, iar daca problemele se adancesc este posibil ca titlurile sa scada, sustine Necula.

”Cred ca o evolutie oscilanta si volatila este foarte probabila in urmatoarele luni, dar lichiditatea se va mentine destul de redusa”, crede brokerul Prime Transaction.

Adrian Duna crede ca la sfarsitul verii indicii se vor afla in jurul valorilor actuale, esentiala fiind situatia economiei mondiale.

„Companiile din BET-XT si BET-FI ar putea avea o evolutie volatila atat timp cat pretul barilului de petrol va ramane intens speculat, de asemenea pentru companiile din BET-FI ce vor fi foarte sensibile la problema pragului”, a mai spus el.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri