3 / 5

Ridicarea pragului la SIF-uri ar putea anima acesti emitenti

Totusi, se anunta o vara interesanta: problema ridicarii pragului la SIF-uri, initiativa de a ridica limita de variatie la companiile din BET, apropierea momentului alegerii directorului general al Bursei sunt evenimente asteptate in urmatoarele luni.

Gabriel Necula (foto) crede ca discutia legata de pragul de detinere al societatilor de investitii financiare este un element special care poate influenta semnificativ piata, dar este foarte posibil sa se tergiverseze lucrurile pana in toamna, crede el.

„Putem vedea evenimente care pot influenta evolutia pietei in aceasta vara, dar ele vor fi strans legate de companiile listate si evolutia macroeconomica, si nu de situatiile si deciziile interne ale BVB. In acest moment, Bursa incearca sa se alinieze la standardele celorlalte piete, dar e nevoie si de o rezolvare a fondului problemei, nu numai a formei”, a mai spus brokerul Prime Transaction.

Adrian Duna sustine ca aceste evenimente ar putea avea un impact asupra bursei, dar nu toate vor influenta intreaga piata. In opinia sa, indiciile pietei imobiliare, situatia somajului, a consumului si alti indicatori macroeconomici vor fi urmariti si vor oferi zile mai animate investitorilor activi pe BVB.

“Nu cred ca evenimentele corporative ale Bursei au o asa mare influenta asupra volumului tranzactiilor, si cu atat mai putin modificarile tehnice aduse sistemelor de tranzactionare. Cea mai mare influenta o au evolutiile macroeconomice, internationale care tin de finalitatea crizei economice, si interne, care tin de guvernul actual, care ne va mai pregati multe surprize in continuare”, a declarat directorul Confident Invest.

El completeaza ca ridicarea pragului SIF-urilor ar fi o tema care poate modifica major lichiditatea si valoarea cotatiilor acestor actiuni, dar nu crede ca va avea o finalitate recenta.

In mod normal, o decizie favorabila in problema pragurilor poate determina volatilitati insemnate, insa, daca nu se va da o decizie favorabila in zilele urmatoare, subiectul va fi redeschis abia in toamna, crede Gabriel Aldea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri