2 / 4

SIF Moldova si Transilvania vor un pret mai mare pentru detinerile lor

Presedintele SIF Transilvania (SIF3), Mihai Fercala, a anuntat ca societatea pe care o conduce si SIF Moldova (SIF3) negociaza cu EFG Eurobank vanzarea pachetelor de actiuni pe care le detin la Bancpost.

"Momentan suntem in negocieri si asteptam conditii mult mai favorabile pentru a obtine un pret mult mai bun decat a obtinut SIF Oltenia", a precizat Fercala.

In luna martie, actionarii Bancpost au aprobat majorarea de capital social cu 55 milioane euro, insa nici una dintre societatile de investitii financiare (SIF) nu au participat, astfel diluandu-si detinerile cu aproape 1%.

La acel moment, Fercala punea problema rentabilitatii investitiei in Bancpost avand in vedere ca banca nu a acordat dividende.

In 2003, Bancpost a acordat un dividend de 0,08 lei/actiune si a oferit SIF-urilor venituri de 3,2 milioane lei.

SIF2 detine 3,47% din Bancpost, in timp ce SIF3 are 3,48%, iar daca schimbul se va realiza la acelasi pret vor primi 12,11 milioane euro, respectiv 12,15 milioane euro.

In actionariatul Bancpost se mai afla si SIF Banat-Crisana (SIF1) care detine 3,48%, dar, momentan, nu si-a anuntat intentia de a-si vinde participatia.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri