2 / 4

"ETF-urile sunt futuristice pentru bursa romaneasca"

Dupa scaderea lichiditatii in ultimul an, o piata de derivate fara succes si titluri de stat neinteresante pentru investitori, BVB vine cu inititativa de a lansa un instrument mai sofisticat, foarte lichid pe marile piete internationale, si preferat de investitorii institutionali.

“Este o initiativa buna, dar nu inteleg cine aduce aceste instrumente pe bursa, Stere Farmache, Alpha Bank sau Bursa de Valori Bucuresti? Cred ca este decizia reprezentantilor acestor vehicule de investitii daca se listeaza sau nu la BVB. Desigur ca e important sa fie create conditiile procedurale pentru listare”, a declarat Silviu Enache (foto), directorul KD Capital Management, pentru Wall-Street.

Brokerii nu cred ca piata romaneasca este suficient de matura pentru astfel de produse, accentuand ideea ca inca mai e nevoie de lucruri mai simple, precum conturile globale.

“Este ceva destul de futuristic pentru ce poate piata romaneasca. Nu cred ca dezvoltarea pietei de capital din Romania trebuie sa urmareasca neaparat aducerea unor instrumente cat mai sofisticate in conditiile in care exista inca multe alte carente in implementarea unor lucruri mult mai simple(conturile globale) si sa nu mai aducem in discutie litigiile unora dintre emitenti, multe aparute ca urmare a ambiguitatii unor reglementari sau o lipsa a aplicarii legislatiei in vigoare”, a declarat, pentru Wall-Street, Adrian Barbulescu, analist la Prime Transaction.

El nu se asteapta la un interes ridicat din partea investitorilor pe aceste instrumente, mai ales daca piata isi va pastra aceeasi structura a investitorilor.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri