3 / 4

Initiativa este laudabila, daca va reusi sa atraga investitori mari

“Fondurile tranzactionate la bursa (ETF) cunosc o foarte larga raspandire pe pietele dezvoltate. Este normal sa avem si in Romania mai multe asemenea instrumente si ma bucura declaratiile bursei in acest sens (sa nu uitam ca avem deja fonduri tranzactionate in Romania: Societatile de Investitii Financiare, STK Emergent si Fondul Oamenilor de Afaceri). Cred ca asemenea insstrumente ar fi primite cu interes de catre investitori”, a declarat Razvan Pasol (foto), managerul Intercapital Invest.

Specialistii spun ca aceste instrumente sunt jucate mai mult de investitorii investitionali, care le folosesc in strategii de arbitraj, riscurile asociate fiind reduse.

“Initiativa este laudabila, daca asta va aduce investitori mari (mai exact cei institutionali) pentrut ca ei sunt cei care folosesc cel mai mult astfel de instrumente”, a explicat Barbulescu.

Silviu Enache considera ca acest instrument poate asigura o mai buna promovare a pietei de capital, si o mai mare vizibilitate pentru fondurile de investitii in general.

“Probabil fondurile sectoriale sau pe indici vor fi cele care vor suscita interesul. Un management bun al unui astfel de fond, adica un portfolio manager competitiv care inregistreaza evolutii bune in mod constant, va putea polariza interesul investitorilor”, a completat Enache.

Marcel Murgoci, director de operatiuni la Estinvest, crede ca initativa este binevenita si ar putea aduce un plus pietei de capital, dar se asteapta la un inceput greoi.

“Este un alt produs, care ar putea fi interesant pentru cei initiati. Din pacate, insa, sunt putini acesti investitori si cred ca le va mai mai greu sa inteleaga produsul, sa se obisnuiasca cu el, mai ales ca este unul destul de complex si sofisticat”, a declarat el, pentru Wall-Street.

Murgoci se asteapta ca instrumentul sa atraga investitori institutionali, care sunt obisnuiti si lucreaza cu astfel de produse.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri