3 / 4

Record pe piata derivatelor de la BVB

Ieri, pe Piata Derivatelor de la BVB a fost inregistrat cel mai mare numar de contracte tranzactionate intr-o sesiune, cel mai mare numar de contracte din pozitii deschise si cea mai mare valoare notionala tranzactionata de la lansarea contractelor futures la BVB, a informat institutia.

Aceste recorduri au fost stabilite pe contractul futures valutar (EUR/RON Futures) care beneficiaza, incepand cu luna aprilie, de serviciile de market making furnizate de RBS Bank (Romania), pentru toate cele patru scadente listate la BVB: iunie 2009, septembrie 2009, decembrie 2009 si martie 2010.

„Imaginea oferita astazi de Piata Derivatelor vine sa confirme atat cresterea interesului participantilor si al investitorilor fata de instrumentele derivate listate la BVB, cat si importanta pe care o joaca participantul care-si asuma rolul de market-maker in consolidarea lichiditatii” a declarat Anca Dumitru (foto), director general al BVB.

In sedinta de ieri s-au tranzactionat 1.177 de contracte futures valutare, valoarea notionala inregistrata s-a ridicat la 5 milioane lei, iar numarul de contracte din pozitiile deschise pe contractul EUR/RON Futures a atins valoarea record de 1.355 (single counted).

Tranzactiile au fost realizate pe scadenta lunii iunie, iar contractul EUR09JUN a inregistrat cele mai multe contracte tranzactionate pana in prezent: 3.051, cu o valoare notionala totala de peste 12 milioane lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri