4 / 5

Explore Asset Management: Plasamente in emitenti locali, cu active pe burse straine

Primul SAI romanesc ce se axeaza exclusiv pe administrarea individuala a portofoliilor, Explore Asset Management, investeste in active listate la burse straine, insa cu emitentul in Romania.

“Ma refer aici la plasamentele facute pentru unii clienti in titluri de stat denominate in EUR si in obligatiuni Bucuresti, acestea fiind cotate pe alte burse europene. Ponderea lor este de 10-15% din totalul activelor administrate de Explore Asset Management”, a declarat Cristian Tudorescu (foto), directorul general al firmei.

El a explicat ca vizeaza extinderea pe piete straine, in special de tip emergent.

“Un administrator din Romania poate oferi in baza unui parteneriat acces pentru clientii sai la unitati de fond ale unui alt asset manager din strainatate, in special in cazul in care administratorul local nu acopera in mod direct acele piete. Se pot gasi solutii pentru aceste instrumente, in conditii de cost rezonabil”, a mai spus Tudorescu.

Directorul Explore considera ca 2009 si 2010 sunt ani foarte buni pentru acumularea de active financiare in pietele emergente, fie ca vorbim de Romania, estul Europei, Asia sau alte parti ale lumii aflate in dezvoltare.

“Un context in care unele piete emergente sunt privite cel putin cu scepticism este un context favorabil cumparatorului de cursa lunga. In 2-3 ani am putea asista la o rebalansare generala catre pietele emergente si este important ca investitorul sa ia pozitii inca de pe acum”, a conchis el.

Fondurile mutuale Prime Asset Management si BT Asset Management au declarat, pentru Wall-Street, ca nu au investitii in afara tarii.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri