3 / 5

Top 5 Scaderi

Printre companiile care inregistreaza cele mai mari scaderi de pe piata reglementata a BVB se afla actiunile cu volume de tranzactionare redusa, listate la a doua categorie a Bursei.

Carbochim Cluj (CBC) a obtinut in primele trei luni o scadere de -58,67%, in conditiile in care in ultimele 13 luni s-au tranzactionat actiuni in valoare de doar 246. 807 lei. Chiar si SIF Muntenia (SIF4) a atras o lichiditate mai mare in sedinta de tranzactionare de ieri, de 322.877 lei, pe fondul unor tranzactii la nivel de piata de 7,2 milioane lei.

De asemenea, in topul scaderilor se afla si titlurile Zimtub (ZIM), cu o depreciere de 47,83%, insa la capitolul lichiditate compania sta un pic mai bine. A atras peste un milion de lei in ultimele 13 luni.

Actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) se afla pe acelasi trend descrescator, cu o pierdere de 44,26% de la inceputul anului. Banca a inregistrat pierderi financiare in ultimii trei ani.

“Titlurile cu volume scazute de tranzactionare nu se afla pe radarul investitorilor, ei concentradu-se pe actiune lichide si foarte cunoscute”, explica Ciubotaru.

Topul actiunilor in functie de scaderi
Societate Simbol Scadere
Carbochim Cluj CBC 58,67%
Zimtub Zimnicea ZIM 47,83%
Banca Comerciala Carpatica BCC 44,26%
THR Marea Neagra EFO 39,80%
Comelf Bistrita CMF 38,12%

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri