3 / 4

Rezultatele financiare vor trasa directia pietei

La sfarsitul acestei saptamani vor incepe sa se afiseze rezultatele financiare aferente primul semestru al acestui an.

“Acestea vor avea o influenta doar pe termen scurt asupra cotatiilor, trendul pe termen mediu fiind dat in continuare de evolutia indicilor pietelor dezvoltate”, sustine Nicu Grigoras.

In lipsa unor informatii noi, cu impact puternic, bursa va tine cont de rezultatele semestriale, atat de la BVB cat si externe, desi e posibil sa existe si evolutii distincte.

“Putem asista si la scurte momente de decuplare a BVB de pietele externe si in functie de rezultatele misiunii FMI de la Bucuresti”, a mai spus Georgiana Pacesila.

Maine soseste in tara prima misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, care va evalua modul de indeplinire de catre Romania a angajamentelor asumate prin acordul semnat in martie cu FMI.

In sedinta de ieri, pe segmentul bancar, actiunile BRD SocGen (BRD) au urcat cu 4,28%, pana la 9,75 lei, pe tranzactii de 2,54 milioane lei, in vreme ce titlurile Erste Bank (EBS) au castigat 1,1%, la 91,70 lei, pe un rulaj de 685.500 lei.

Pe segmentul SIF, schimburile cu actiuni SIF Oltenia (SIF5) au totalizat 3,38 milioane lei, iar titlurile s-au mentinut la cotatia de 0,905 lei, in timp ce titlurile SIF Moldova (SIF2) au pierdut 0,64%, pana la 0,78 lei, pe fondul unor tranzactii de 1,48 milioane lei.

Actiunile Petrom (SNP) au castigat 1,19%, pana la 0,255 lei, pe suportul unui rulaj de 660.900 lei, iar titlurile Alro Slatina (ALR) au stagnat la 1,60 lei, pe o lichiditate de 161.130 lei.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri