3 / 4

Franklin Templeton are investitii in Romania de 15 mil. dolari

Franklin Templeton are in prezent in Romania investitii directe de 15 milioane dolari, dar si investitii indirecte prin detinerile de actiuni la companiile straine din regiune prezente si pe piata romaneasca, a declarat Mobius.

"Suntem prezenti pe piata din Romania de aproximativ 12 ani, dar investitiile directe nu sunt foarte mari. Avem aproximativ 15 milioane dolari, insa avem si investitii indirecte prin companiile din Europa de Est care au activitate in Romania. Un exemplu este OMV", a spus Mobius.

Mobius a explicat ca, in Romania, s-a uitat in special la doua tipuri de actiuni: ale companiilor producatoare de marfuri si ale celor axate pe bunuri si servicii de consum. El a adaugat ca o oportunitate de investitii ar fi sustinerea companiilor mici, deja listate, pentru a-si extinde afacerile.

"Presupun ca ar fi o oportunitate tipul de investitie type deal prin care ajutam sa se extinda companii deja listate, dar cu un portofoliu redus", a mentionat directorul executiv al Franklin Templeton.

Presedintele Franklin Templeton a mai spus ca urmareste extinderea afacerilor din Romania si ca, pe masura ce vor deveni mai vizibili, isi vor suplimenta si numarul de angajati, pana la 20-30 de oameni.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri