2 / 5

Simionescu, Vienna Investment: BVB nu va fi influentata de aceste prognoze

In sedinta de ieri a BVB, indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,75%, in timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 0,50 procente.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, a pierdut 2,82 iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a coborat cu 0,23%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,39%, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a crescut cu 0,80 procente.

“Evolutia Bursei a fost influentata de evolutia Dow Jones pe futures, care a scazut, multi investitori incercand sa isi marcheze profituri. Pe de alta parte, au fost destui care au intrat la cumparare, lucru vizibil in volumele foarte bune. BVB nu a fost si nu va fi influentata de aceste prognoze. Multi privesc cu optimism faptul ca FMI a inteles deficitul mare si acroda sustinere Romaniei”, a declarat, pentru Wall-Street, Adrian Simionescu (foto), managerul Vienna Investment Trust.

Bursa a avut ieri o lichiditate de 11 milioane de euro, una din cele mai mari din acest an.

In opinia sa, prognoza FMI este realista si termenul de “recesiune severa” nu este deloc dur. In schimb, el se arata optimist cu privire la iesirea din criza, care ar putea veni mai devreme decat asteptarile.

“Cred ca in trimestrul al treilea vom atinge varful crizei si chiar daca nu vom fi iesit, vor aparea primele semnale pozitive, pentru ca economia s-a contractat foarte mult in primele semnestre si perioada de revenire este mai aproape. Asa s-a intamplat si cu alte tari care au scazut rapid si mult, revenirea a fost mai rapida decat daca s-ar fi depreciat lent”, a mai spus el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri