3 / 5

Pasol, Intercapital: Vor mai urma cel putin patru trimestre dificile

Managerul Intercapital Invest, Razvan Pasol (foto), crede ca estimarea FMI este realista, conforma scenariilor tot mai ingrijoratoare care vin din economie.

“Desigur, contextul este volatil, orice estimare este prin definitie afectata de o marja de eroare, iar gama estimarilor emise de diverse companii si institutii este foarte mare. Insa FMI este prin definitie o sursa credibila, iar acest semnal de alarma ar trebui tratat cu toata atentia”, a declarat Pasol.

El nu crede ca a fost atins punctual maxim al scaderii economice, iar inabilitatea guvernantilor de a gestiona criza, prin dezvoltarea infrastructurii, reducerea cheltuielilor bugetare, coerenta la nivel de politici economice, fiscale si legislative, nu aduce nicio doza de optimism.

“In opinia mea vor mai urma cel putin patru trimestre foarte dificile, iar punctul minim ar putea fi inregistrat in prima jumatate a anului viitor (daca avem noroc)”, considera Pasol.

Managerul nu vede o influenta directa asupra Bursei, motivele principale fiind mai multe: actiunile romanesti sunt afectate in principal de evolutia pietelor externe, si mai putin de contextul local si scaderea pietelor europene, ce a avut un rol hotarator in evolutia negativa a actiunilor listate la BVB.

“Pe de alta parte, cred ca estimarile negative referitoare la evolutia viitoare a Romaniei sunt deja luate in calcul de investitori. Vom vedea efecte directe mai serioase asupra preturilor actiunilor daca aceste estimari devin realitate”, conchide Pasol.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri