3 / 4

Cum va arata bursa in aceasta toamna?

In viziunea analistului KD Capital Management, daca economiile dezvoltate continua sa arate semne de revigoarare a activitatii economice, iar comertul mondial incepe sa-si revina, Bursa va anticipa intoarcerea si comenzile pentru export in Romania si daca si investitorii vor incepe sa revina vom putea asista la aprecieri in continuare.

“Insa sunt de parere ca acestea nu vor mai cuprinde toata piata cum a fost cazul in primavara ci doar acei emitenti ce vor oferi bazele fundamentale necesare cresterii”, explica el.

Factorii decisive vor ramane evolutiile economiilor si burselor tarilor dezvoltate, alaturi de stirile privind pragurile la SIF-uri, potentiala oferta de preluare a Rompetrol sau sanatatea sistemului bancar si evolutia

“Dupa cum s-a vazut si in aceasta vara bursa in general nu duce lipsa de evenimente, in opinia acesta fiind unul din cele mai importante trasaturi ce fac bursa atractiva”, sustine Duna.

Pe de alta parte, Andreea Gheorghe se alatura parerii generale care spune ca revenirea economica va incepe cu o crestere moderata a PIB-ului din SUA in trimestrul III si in Europa, cu o usoara intarziere.

“Cele mai multe estimari sunt revizuite in crestere, ceea ce inseamna ca sunt facute tot mai multe recomandari de cumparare, pe plan global existand in prezent o tendinta de crestere a ponderii portofoliul de actiuni in total in defavoarea altor active. Noile recomandari impreuna cu un cost zero al banilor in SUA pentru institutii pot aduce mai multe lichiditati in piata de capital si de aici o sustinere in continuare a aprecierilor sau cel putin a nivelelor actuale ale cotatiilor. Acest lucru este valabil pe termen mediu”, explica ea.

Totusi, pentru ca nu vorbim de instrumente cu venit fix si avand in vedere cresterile agresive din ultimele luni, pe termen scurt sunt normale si corectii. In plus, sa nu uitam cat de importante sunt pentru piete anticiparile.

“Cresterea entuziasmului peste realitatea economica, concretizat in trimestrul trei prin estimari mult prea optimiste, poate duce la deprecieri odata cu perioada efectiva a raportarilor financiare. In plus, urmeaza luna septembrie care din punct de vedere statistic este una nefavorabila pentru burse”, a mai spus analistul Intercapital.

Paul Brendea se asteapta la o volatilitate ridicata, lunad in calcul si problema pragului la SIF-uri si chiar alegerile prezidentiale.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri