3 / 4

Incertitudinea politica si perioada raportarilor financiare vor duce la corectii

Incertitudinea legata de guvernantii tarii aduce in prim plan si probabilitatea adoptarii proiectului legislativ de ridicare a pragului de la 1% la 5% din capitalul social al celor cinci societati de investitii financiare.

“Este posibil ca proiectul legislativ de ridicare a pragului sa fie afectat de aceasta criza politica, deoarece initiativa ar putea sa nu mai beneficieze de sprijinul noului guvern”, considera Murgoci.

De asemenea, ambii specialisti se asteapta ca in perioada urmatoare Bursa sa inregistreze corectii cauzate de incertitudinea care planeaza la nivelul conducerii tarii, dar si de sezonul raportarii, care va incepe in cateva saptamani.

“Bursa a urcat foarte mult si s-a decuplat de realitatea economica interna, iar rezultatele financiare pe cel de-al treilea trimestru nu vor fi atat de bune incat sa justifice cresterile si ne vom apropria de corectii. Poate ca sedinta de astazi (n.r. ieri) este chiar punctul de inceput al acestei perioade de scaderi”, este de parere brokerul de la Tradeville.

Murgoci considera ca pana la alegeri bursa va trece printr-o perioada de incertitudine, astfel incat vom asista la scaderi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri