3 / 5

“Orice semnal se reflecta cu amplitudine mare pe piata interna”

Radulescu spune ca din ultimul an a invatat ca orice semnal pozitiv sau negativ din pietele mature se reflecta cu amplitudine mult mai mare la nivelul pietei interne de capital.

Mai mult, evenimentele recente au aratat ca avem o piata imatura, cu investitori speculativi si confortabili cu oportunitatea de a cumpara.

“Nu ma astept sa se schimbe, din punct de vedere structural, atitudinea investitorului median la Bursa de Valori Bucuresti. Nu cred ca cei orientati pe speculatii vor incepe de maine sa isi construiasca portofolii pe termen mediu si lung. Va dura mai mult pana vom vedea un interes ridicat din partea fondurile de pensii. Din cate imi dau seama, se investeste pe zvonistica si mai putin pe analiza”, crede analistul Target Capital.

Sunt foarte multi investitori care si-au vazut portofoliile in cadere libera si acestia se vor intoarce foarte greu in piata de capital, a continuat el.

Crizele sunt ciclice, iar un ciclu economic dureaza intre 8 si 10 ani. Urmatoarea criza va depinde foarte mult de cum vom iesi din cea actuala.

“Este foarte important daca iesirea din criza va fi generata de productivitate, de boom tehnologic, orientarea catre sectoare cu potential mare de crestere sau va fi bazata pe politici si masuri monetare si bugetare expansioniste fara precedent”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri