4 / 5

Cine este Andrei Radulescu

Analistul Target Capital are o experienta de 6 ani in zona financiara.

In anul 2000 a candidat pentru o bursa in strainatate, fiind student la Academia de Studii Economice, a ajuns in Portugalia prin bursa Erasmus (in perioada februarie-iulie 2001), la Facultatea de Economie din Porto.

Pe baza rezultatelor la invatatura a intrat la un masterat (in Economie, specializarea Finante Internationale, program de 2 ani, unul pentru partea teoretica si unul pentru elaborarea dizertatiei).

“Am elaborat o teza pe tema politicilor bugetare in Zona Euro (“Fiscal Policy: an assessment of the Stability and Growth Pact”). Teza, scrisa in limba engleza, trateaza Pactul de Stabilitate si Crestere, instrumentul adoptat prin Tratatul de la Amsterdam din 1997, pentru a supraveghea comportamentul politicii bugetare a tarilor membre ale Uniunii Europene. Pactul impune limite sub forma bugetelor echilibrate pe termen mediu, cu scopul de a crea suficient spatiu de manevra pentru functionarea stabilizatorilor automati in perioadele de recesiune economica”.

Prin prisma relatiilor intre corpul profesoral si mediul de business a ajuns sa lucreze la Banca Portugheza de Investitii, (departamentul Corporate Finance) si la Fondul de Pensii al Statului Portughez (in departamentul de Analiza Macroeconomica).

Aici a elaborat analize si previziuni macroeconomice pentru zona euro si Marea Britanie, ce serveau in luarea deciziilor de alocare a activelor pe pietele internationale si instrumente investitionale de catre boardul fondului, cel mai mare fond de investitii local, cu o capitalizare de 7,5 miliarde euro in prezent.

Radulescu a absolvit si un doctorat in Economie la Academia de Studii Economice Bucuresti, cu teza “Integrarea Monetara Europeana”.

“Teza trateaza design-ul politicilor macroeconomice la nivelul Zonei Euro, continand o serie de aplicatii econometrice care studiaza comportamentul BAncii Centrale Europene, precum si comportamentul politicilor bugetare implementate de tarile membre ale Uniunii Monetare Europene. Un capitol al tezei trateaza perspectivele pentru politicile macroeconomice din Romania in contextul aderarii la zona euro”.

Din octombrie 2007 el lucreaza la Target Capital, ca analist de investitii.

Spune ca a ales piata de capital pentru ca este singura aplicatie empirica a macroeconomiei si ca s-a intors in tara pentru ca vede potential.

“In urmatorii ani se va realiza procesul de convergenta nominala si reala catre zona euro si, pe termen mediu si lung, posibilitatile de ascensiune in cariera in tara noastra vor fi mult mai accesibile”, conchide Andrei Radulescu.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri