3 / 4

Ce ofera sistemul u-Trade

Instrumentul pus la dispozitie de KBC Securities Romania ofera acces in timp real pe pietele americane (NYSE Euronext, Nasdaq), pe cele europene (Euronext Amsterdam, Bruxelles, Paris, Lisabona), dar si pe cele din Europa Centrala (Budapesta, Praga, Varsovia), cu posibilitatea de a primi, contra cost, date in timp real.

De asemenea, mai sunt disponibile si alte burse - Toronto, Londra, Frankfurt, Madrid, Milano, Zurich - dar datele sub obtinute cu o intarziere de aproximativ 15 minute.

uTrade ofera date standard in timp real pentru Bursa de Valori Bucuresti. In prezent, piata Sibex este vizibila doar in sistem, pana la actualizarea platformei sibiene.

Securitatea ordinelor este asigurata de utilizarea unui dispozitiv ce ofera un nivel de securitatea mai mare decat o parola obisnuita. Sistemul este disponibil non-stop, investitorul avand posibilitate sa introduca ordine chiar si in afara orelor de program ale burselor.

Pentru piata din Romania, comisioanele variaza intre 0,5 - 0,7%, in functie de volumele de activitate. Taxa lunara de utilizare a aplicatiei este de 50 de lei, iar pachetele de date in timp real pot fi configurate modular in functie de cerintele clientului, variind intre 10 si 30 de lei pe luna.

In afara de aplicatiile de stiri si analiza pentru peste 200 de companii, partea de analiza tehnica este inca doar la stadiul de notiuni elementare, compania avand in plan un proiect de dezvoltare a acestui segment.

In ultimii trei ani, KBC Securities a avut o cota de piata medie de 10,70%, maximul fiind atins in 2007, cand detinea 11,39%, cu o valoare a tranzactiilor de 4,3 miliarde de lei. Acum doi ani, activitatea din total a institutionalilor era a fost de 89%.

Rulajele anuale au scazut dramatic, la 1,9 miliarde anul trecut si doar 688 de milioane in primele 9 luni ale actestui an, cand institutionali au avut un procent de 65% din total, fata de 88% anul trecut.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri