2 / 5

Ce urmeaza pentru Bursa?

In prezent, coordonatele actuale indica trei scenarii posibile: o o scadere usoara si normala dupa un rally puternic intr-o zi cu raportari peste asteptari in cea mai mare economie din lume, inceputul unei corectii dupa una din cele mai fructuase perioade sau inceputul unei perioade de distributie.

Specialistii Intercapital iau in calcul variante perioadei de distributie, existand riscul ca aceasta sa se transpuna in corectii la nivel local.

"Avand in vedere aprecierile istorice, potentialul economic si faptul ca urmeaza o perioada mai slaba din punct de vedere al fluxurilor de stiri importante, cred ca cel mai probabil scenariu pentru luna noiembrie pe pietele mature este unul de distributie. Acest scenariu insa se poate transforma in unul de corectii la BVB, piata emergenta si incadrata de un context intern puternic negativ", cred analistii de la Intercapital.

Semnele bune din SUA anuleaza efectele crizei politice pe Bursa. Ce urmeaza

Pe sectorul energetic s-au remarcat actiunile Petrom (SNP), cu cel mai mare rulaj din segmentul lor, de 5,5 milioane lei, dar acestea au inregistrat un declin sever, de 10,96%, la un curs de 0,26 lei/actiune.

"Daca in segmentul de utilitati avem parte de scaderi de 4-5%, in ce priveste companiile petroliere avem evolutii mixte, intr-un context international in care mari grupuri petroliere si-au prezentat rezultatele pe al treilea trimestru, iar pretul petrolului a scazut puternic, sub nivelul de 77 de dolari, de la o cotatie initiala de peste 81 de dolari pe baril", explica analistii de la Prime Transaction.

Pe de alta parte, schimburile cu titluri Rompetrol Rafinare (RRC) au insumat 1,78 milioane lei. Actiunile RRC au continuat sa reziste an fata scaderilor puternice din piata si au incheiat sedinta de vineri la un pret de 0,0648 lei, cu 2,69% mai mare fata de inchiderea saptamanii precedente.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri