6 / 7

OTP AM: Produsele inovatoare vor creste activele si numarul de clienti

OTP Asset Management Romania are in administrare 5 fonduri de investitii si o cota de piata de 4,3%, situandu-se pe locul 5 in clasamentul administratorilor de fonduri dupa activele in administrare, de 115 milioane lei.

OTP Asset Management Romania este subsidiara a OTP Fund Management si apartine unui mare grup financiar bancar important in Europa Centrala si de Est.

Societatea a lansat in aprilie 2008 primele sale fonduri deschise de investitii, OTP AvantisRO (fond cu investitii preponderent in actiuni), OTP BalansisRO (fond cu un portofoliu diversificat), OTP ComodisRO (fond cu investitii preponderent pe piata monetara), iar in vara anului 2008, OTP AMR a lansat in premiera absoluta un fond inchis cu capital garantat , OTP GarantisRO.

Cel de-al cincilea fond lansat anul acesta in luna iulie, OTP WiseRO este un fond inchis cu capital garantat care acum se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul WRO.

Primul IPO al anului: OTP WiseRO, suprasubscris cu 50%

Activele in administrare sunt rezultatul investitiilor clientilor in aceste fonduri, la sfarsitul lunii septembrie, numarul total de investitori se ridica la 1.628 (atat investitori individuali, cat si persoane juridice).

“Daca analizam perioada pe care o traversam, contextul crizei actuale, atunci este normal sa vedem clienti care se orienteaza catre investitii in fondul OTP ComodisRO, de tip monetar, care ofera in acest moment un randament peste media depozitelor bancare. In plus, acesta ofera lichiditatea si flexibilitatea mult dorita, valente pe care un depozit bancar nu le poate atinge, datorita scadentelor fixe. Investitia recomandata pe termen scurt si caracterizata printr-un risc scazut, datorita plasamentelor in depozite bancare, titluri de stat, instrumente cu venit fix cum ar fi obligatiunile de stat, municipale, corporatiste, toate acestea reprezinta motive clare de investitie in OTP ComodisRO”, a declarat Catalin Iancu (foto), presedinte OTP Asset Management Romania.

In perioada imediat urmatoare, OTP Asset Management doreste sa isi mentina pozitia activa si sa vina in continuare cu produse inovatoare, ceea ce va conduce la o crestere atat a activelor in administrare, cat si a numarului de investitori in fonduri, a mai spus Iancu.

In ultimele luni, o mare parte din investitorii existenti s-au repliat pe investitii in fonduri monetare si de obligatiuni, iar majoritatea celor care au decis sa intre in fonduri le-au ales tot pe acestea care ofera o mai mare siguranta datorita investitiilor in active cu risc scazut.

“Cred ca aceasta a fost mutarea majora a clientilor care si-au dorit investitii ‘safe’ in aceasta perioada”, a mai spus Ianca.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri