3 / 5

Pasol, Intercapital: Avem un semnal ca exista vointa politica pentru acest proiect

Votul pozitiv din Senat reprezinta numai un pas in procesul de majorare a pragului de detinere la SIF-uri, crede Razvan Pasol (foto), director general al Intercapital Invest.

“Insa, in opinia mea, acesta este un pas foarte important, care transmite un semnal ca exista vointa politica pentru acest proiect”, a explicat Pasol.

Desigur, asteptarile trebuie sa fie moderate pentru ca orice proiect in care este implicat factorul politic este marcat de incertitudine, cu atat mai mare in contextul actual. In plus, votul mai important pentru acest proiect este cel din Camera Deputatilor, a mai spus managerul.

Dupa o perioada de incertitudine bursiera, in care SIF-urile nu au mai fost in centrul atentiei, cresterea de ieri, vizibila imediat dupa stirea aprobarii legi, denota faptul ca decizia era una mult asteptata si importanta pentru investitori.

”Decizia este una importanta si pentru investitori, iar acest lucru s-a vazut din reactia lor in piata in cursul zilei de ieri. Actiunile SIF au evoluat in tunel in ultima perioada, insa cresterea a fost una destul de clara”.

Insa, evolutia viitoare a actiunilor celor cinci Societati de Investitii Financiare depinde de doi factori importanti: traseul procesului de majorare a pragului, a carui durata nu poate fi estimata cu precizie, dar si evolutia pietelor internationale.

Concluzia pentru investitori? “Perspective favorabile pentru SIF-uri la bursa, cu potential de crestere atat pe termen scurt, cat si pe termen mediu, dar fara a neglija prudenta si atentia, intrucat contextul general ramane volatil, iar situatia se poate schimba oricand”, a mai spus Razvan Pasol.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri