4 / 5

Enache, KD CM: Este un pas mic intr-un hatis birocratic

Silviu Enache (foto), managerul KD Capital Management, spune ca acest pas este unul mic, dar necesar. Insa, in acest ritm va mai trece mult timp pana la finalizarea intregii proceduri legale.

“Ridicarea pragului de detinere va fi un lucru benefic pentru evolutia viitoare a acestor societati, cu implicatii pozitive asupra pietei de capital romanesti”, sustine Enache.

Managerul estimeaza ca legea va fi promulgata cel mai devreme in 2010, pentru ca aceasta problema nu se afla in prezent pe lista de prioritati a politicienilor, desi le poate genera un plus de capital electoral care poate fi speculat.

“Aceasta decizie este un pas mic intr-un hatis birocratic care da totusi un dram de speranta in plus. Deocamdata, sunt efecte psihologice, pana la efectele legale care sa genereze schimbari de organizare si un plus de dinamism si strategie pentru SIF-uri mai este mult”, a declarat Enache.

El este optimist in ceea ce priveste evolutia Societatilor de Investitii Financiare, despre care spune ca se va situa pe acelasi trend cu restul pietei de capital romanesti, pe o panta pozitiva.

“Corectii periodice cu siguranta ca vor putea sa mai apara”, a completat managerul.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri