4 / 5

Ce urmeaza in T4?

Parerile analistilor despre evolutia viitoare a Bursei, tinand cont de raportarile pe T3, sunt impartite.

Paul Brendea se aseapta la rezultate si mai proaste in ultimul trimestru al anului, din cauza scaderii cererii agregate, atat pe piata interna cat si la exporturi (adica mentinerea motivului scaderilor de pana acum, chiar cu o usoara agravare).

“Un alt factor determinat este si factorul contabil, care cuprinde o serie de ajustari pe care le fac companiile la finalul anului: reevaluarea datoriilor in valuta, constituirea de provizioane (aici vor fi afectate in special bancile, care de altfel inregistreaza provizioane si trimestrial)”, a explicat Brendea.

Pe de alta parte, analistul Target Capital considera ca in majoritatea cazurilor am asistat la o stabilizare a evolutiei rezultatelor in T3 (iar la anumite companii, chiar la accelerare a rezultatelor comparativ cu trimestrele anterioare).

“Totodata, tinand cont si de semnalele de stabilizare a economiei interne si de iesire din recesiune in ultimele luni din acest an, consider ca am putea asista in T4 la o ameliorare a rezultatelor companiilor in raport cu cele inregistrate in trimestrul III”, a mai spus Radulescu.

Mai mult, el mentioneaza si faptul ca vom asista in trimestrele urmatoare la resimtirea masurilor de reducere de costuri adoptate si implementate de companii pe parcursul ultimelor trimestre (accelerare a factorului productivitate).

“Ma astept in primul rand ca acest scenariu sa fie confirmat de companiile care exporta”, a conchis analistul.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri