2 / 4

Proftabilitate si cash - flow

Astfel, daca veniturile la nivelul anului 2007 nu pot fi neaparat considerate un dezastru, scaderea brusca a acestora, dar si opacitatea in legatura cu evolutia diferitelor variabile din economie, a atras dupa sine un dezastru la nivel de profitabilitate si cash flow, scrie Andreea Gheorghe.

Daca in anii trecuti erau catalogate ca performante companiile care se diferentiau printr-o dinamica pozitiva constanta, in prezent sunt considerate performante cele care s-au remarcat printr-un management eficient de criza si si-au organizat in mod corespunzator activitatea.

“Companiile romanesti au un istoric scurt in ceea ce priveste desfasurarea activitatii intr-un mediu de afaceri capitalist si cu atat mai putin experienta unui management de criza”.

Daca nivelul veniturilor inregistrate in prezent de companii se afla cu aproximatie la nivelul anului 2007, nu acelasi lucru putem spune si de preturi. Indicele BET, BET – C si BET – FI se afla in prezent la niveluri consemnate in anul 2005.

“Cresterea aversiunii fata de risc a aruncat companiile listate la valori de piata foarte scazute in comparatie cu fundamentele acestora. Astfel, pe trendul de scadere inceput in iulie 2007 si finalizat in februarie 2009, companiile romanesti au pierdut in medie peste
80% din capitalizare, scaderea de la bursa nefiind justificata in totalitate de situatia financiara a acestora”.


Bilantul raportarilor la bursa: De la scaderi generalizate la mici surprize pozitive

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri