4 / 5

Optimismul moderat – Principala tendinta

Pana la urma, 2009 s-a incheiat cu aprecieri pe toti indicii, dupa ce anul 2008 adusese dezastrul la bursa. Chiar daca toti managerii consultati de Wall-Street se asteapta la continuarea agitatiei si incertitudinilor, tendinta generala este de optimism moderat.

Razvan Pasol spune ca se asteapta la cresteri usoare ale indicilor la sfarsitul lui 2010 fata de prezent, insa vor fi 12 luni agitate sip line de incertitudini pentru investitori.

“Daca anul 2008 a fost anul marilor scaderi, iar 2009 a fost anul unor reveniri neasteptate, in 2010 actiunile ar putea avea evolutii mai oscilante, fara trenduri foarte clare”, a conchis Pasol.

Dupa doi ani de criza, Silviu Enache se declara optimist moderat, o atitudine mai mult decat suficienta in viziunea sa.

Pe de alta parte, Alin Brendea spunde ca este mai degraba optimist si crede ca 2010 va repeta performanta anului trecut, in sensul unor aprecieri semnificative ale indicilor bursieri.

“Personal vad un context favorabil pentru Bursa in a reusi sa isi consolideze locul in economia nationala in urmatorii ani ceea ce ar trebui sa se traduca printr-o crestere accelerata a lichiditatii bursiere. Evident acest deziderat va necesita eforturi sustinute si masuri inspirate insa consider ca actuala criza economica poate fi o sansa buna si oarecum nesperata in acest sens”, a conchis Brendea.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri