2 / 4

OTP AM se pregateste si de alte fonduri

Noutatea oferita de cele doua fonduri, pe langa investitia in produse structurale, a fost garantarea capitalului investit. Pentru 2010, administratorul de fonduri mai pregateste astfel de plasamente cu capital garantat pentru a-si atrage clientii.

“Mi-e greu sa spun ca vor fi unul sau doua fonduri cu capital garantat cu 50%, 100% sau sa garantam inflatia, insa avem planuri sa lansam fonduri interesante”, explica reprezentantul diviziei de administrare a activelor a bancii ungare OTP.

Privind piata de fonduri, care a fost anul trecut dominata de interesul investitorilor pentru plasamente monetare si cele in obligatiuni, Popovici considera ca atitudinea fata de risc nu se va schimba in 2010.

“Cred ca in 2010 fondurile monetare si de obligatiuni vor fi in continuare cele care se vor vinde cel mai bine, insa daca din a doua parte a anului piata de capital se va linisti vom putea vedea o reorientare a unor investitori pe fonduri cu active mai riscante”, este de parere Popovici.

Astfel, reorientarea va fi determinata in primul rand de o scadere suficient de mare a ratelor de dobanda la depozite si ale instrumentelor cu venit fix, care va determina investitorii sa se indrepte spre fonduri cu riscuri mai mari, dar cu un potential de randament mai ridicat, cum ar fi cele de actiuni si diversificate.

Popovici recomanda investitorilor care detin anumite sume de bani ce pot fi plasate pe termen lung investitia intr-un fond de actiuni sau diversificat. Acestea au un randament mai mare pe o perioada indelungata de timp, in comparatie cu un plasament in produse monetare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri