3 / 4

“Asteptam ca si alte institutii sa lanseze astfel de produse”

“Piata se afla inca la un nivel atat de incipient incat este loc pentru toata lumea si chiar asteptam sa avem competitie pe acest segment, deoarece produsele structurate se practica peste tot in tarile dezvoltate”, mai afirma directorul de investitii.

El a explicat ca Romania se afla la inceput cu tot ce inseamna sistemul financiar si vor exista si alti administratori de fonduri sau banci care vor lansa astfel de produse.

Produsele structurate sunt extrem de utilizate pe pietele externe, fiind regasite nu doar sub forma de fonduri, ci sunt impachetate si ca obligatiuni, depozite, unit-link-uri.

Conform unor statistici, pe piata de capital din Germania se tranzactioneaza circa 45.000 de produse structurate, iar pe alte burse volumele rulate pe acest segment sunt de ordinul miliardelor de euro.

“Si pe piata romaneasca au mai existat produse structurale impachetate intr-un fel sau altul, dar nu a fost lansat niciun fond de acest tip si nu a fost tranzactionat la Bursa”, subliniaza Dan Popovici.

Produsele structurate sunt instrumente de investitie create pentru a satisface nevoile care nu pot fi intampinate prin instrumentele financiare clasice disponibile pe pietele de capital. In cazul produselor structurate, activul suport poate varia de la monede straine pana la simple actiuni sau cosuri de actiuni; ele pot oferi investitorilor accesul la pietele accesibile mai greu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri