2 / 4

Bilantul emitentilor: trei transferuri, doua IPO-uri si o singura listare

Desi in 2008 s-au listat cinci companii si BVB a avut la cota primul emitent international, criza financiara a facut ca societatile sa evite sa se lanseze pe piata de capital in acest an, avand loc doar doua oferte publice initiale si acestea a unor fonduri inchise de investitii.

Primul IPO a fost cel al OTP WiseRO, care a fost suprasubscris cu 50%, fondul fiind listat la inceputul lunii octombrie. Cea de-a doua oferta publica initiala a venit tot din partea OTP Asset Management – OTP Green Energy, fiind suprasubscrisa cu 9%, fondul urmand a fi primul emitent care se va lista in 2010 la Bursa de Valori.

Totusi, unele companii au decis sa devina mai vizibile chiar si in conditiile macroeconomice actuale si au trecut de pe piata Rasdaq la cota BVB. Astfel, Farmaceutica Remedia (RMAH), COMCM Constanta (CMCM) si Boromir Prod (SPCU) s-au transferat in cursul acestui an pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti.

In cursul acestui an, piata BVB a pierdut si doi emitenti cu o capitalizare totala de 315 milioane lei – Agras Asigurari si Policolor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri