3 / 5

Se vor supune kazahii sau urmeaza un proces?

Faptul ca CNVM a declarat public pretul minim acceptat, rezultat din raport auditat a fost interpretat de actorii pietei. Unii spun ca este abuz in serviciu si ca nu intra in atributiile lor, iar altii considera o dovada de transparenta.

Astfel, un investitor spunea pe AGF ca se asteapta ca cei de la Rompetrol o sa le faca plangere penala celor de la CNVM pentru abuz in serviciu sau sa nu mai urmeze oferta si sa inceapa un proces, contestand deciziile in instanta.

Insa, Adrian Simionescu (foto) spune ca aceasta declaratie este o dovada de transparenta pe care ar fi trebuit sa o dea de mai mult timp, mai ales ca au fost foarte multe speculatii legate de pretul de oferta si multi investitori au ratat multe oportunitati din piata, fiind concentrate pe acest subiect.

“Daca cei de la CNVM ar fi fost mai transparenti privind pretul, s-ar fi putut evita aceste situatii. Pe de alta parte, tinand cont de cate retrimiteri si refaceri ale documentatiei au fost, probabil le-a fost greu sa exprime valoarea corecta”, a explicat brokerul.

Pe de alta parte, in ce priveste varianta contestarii deciziilor in instanta, managerul Vienna Investment crede ca actionarii majoritari sunt constienti ca nu au mari sanse de reusita si vor fi nevoiti sa recalculeze pretul de oferta.

“Cred ca cei de la KazMunaiGaz nu au de ales, vor trebui sa respecte cerintele CNVM si sa vina cu amendamentul pana luni”, a continuat Simionescu.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri