4 / 5

Oferta PTR, in linie dreapta

In aceeasi sedinta, CNVM a aprobat oferta publica pentru Rompetrol Well Services, la un pret de cumparare de 0,43 lei/actiune.

Oferta publica obligatorie de preluare a Rompetrol Well Services a fost aprobata de Comisie, la un pret de 0,43 lei/actiune, urmand sa se deruleze intre 3 si 23 februarie. Intermediarul ofertei va fi BRD Societe Generale iar subscrierile se pot face la sediul oricarui intermediar autorizat de CNVM.

Comparativ cu RRC, pretul de oferta pentru PTR este mai slab, spune Simionescu. “Totusi, Rompetrol Well Services are rezultate mai bune si m-as fi asteptat la ceva mai mult”.

La inceputul lunii august, Rompetrol Group a inceput sa pregateasca documentatia necesara lansarii ofertei publice de preluare in cazul Rompetrol Well Services (PTR), unde detine 51% din capital, dupa ce anuntase ca intentioneaza sa faca oferta si la Rompetrol Rafinare (RRC).

In 22 iunie, CNVM a emis o ordonanta care a adus si a clarificat problema detinerilor indirecte. Potrivit noii ordonante, actionarii care ajung sa detina peste 33% sau 50% din capitalul unei companii, in mod direct sau indirect, sunt obligati sa faca oferte publice de preluare, in termen de doua luni de la depasirea pragului prevazut de lege.

De asemenea, si actionarii care detineau deja direct sau indirect mai mult de 33% din capitalul unei companii la data publicarii instructiunii CNVM sunt obligati sa faca ofera de preluare in termen de doua luni de la data intrarii in vigoare instructiunii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri