1 / 4

Evolutii mixte fata de trimestrul al treilea

Desi sunt greu de estimat rezultatele pe ultimul trimestru, deoarece companiile fac pe final de an tot felul de ajustari – ale provizioanelor, ale datoriilor, ale creantelor -, Paul Brendea (foto), analist la Prime Transaction, se asteapta la rezultate destul de proaste ale companiilor.

Andrei Radulescu, analist la Target Capital, estimeaza ca vom asista la evolutii mixte ale rezultatelor ce urmeaza a fi raportate. “Sunt unele companii care au resimtit criza inca din a doua jumatate a anului 2008, in principal ca urmare a declinului comenzilor externe si pe fondul constituirii de provizioane, si care, prin prisma procesului de stabilizare macroeconomica, ar trebui sa prezinte o ameliorare a rezultatelor”, considera el.

Radulescu considera ca, pe ansamblu, rezultatele ar trebui sa inregistreze o evolutie favorabila raportat la trimestrul anterior. “Economia interna s-a stabilizat in ultimele luni ale anului 2009, dupa declinul sever din ultimul trimestru din 2008 si primul semestru al anului trecut”, isi motiveaza parerea analistul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri