2 / 4

Pentru delistare, kazahii trebuie sa mai cumpere doar 4%

Potrivit legislatiei pietei de capital, un actionar care ajunge sa controleze mai mult de 95% dintr-o societate, in urma unei oferte publice de preluare, poate cere actionarilor minoritari sa se retraga din companie, platindu-le un pret echitabil.

Dupa achizitiile de luni, The Rompetrol Group, controlata de KazMunaiGaz, a ajuns sa aiba o detinere de 91,7%, iar pentru a putea delista RRC trebuie sa mai achizitioneze din piata sau prin intermediul ofertei circa 4% din companie, ceea ce ar putea insemna ca societatea ar putea parasi ringul bursier pana la finalul anului.

“Sunt toate sansele ca Rompetrol Rafinare sa iasa de pe Bursa pana la finalul anului. Cred ca este un moment optim ca societatea sa iasa de la tranzactionare, emitentul nu mai este atractiv, nici din punctul de vedere al lichiditatii, nici al cresterilor, de la preluare Rompetrol Group de catre KazMunaiGaz”, a afirmat Adrian Simionescu (foto).

Reprezentantul AIPC este de parere ca piata de capital nu are nevoie de un emitent total netransparent si care si-a permis sa desconsidere actionarii dupa tranzactia din 2007, cand KazMunaiGaz a preluat grupul Rompetrol.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri