3 / 4

CNVM a pierdut venituri de peste 1 mil. euro lei din cauza schimburilor din piata

Arbitrul pietei de capital a pierdut 1,1 milioane euro din cauza ca Rompetrol Group a cumparat circa 16% in afara ofertei.

Daca restul de 8,3% din cele 24% din Rompetrol Rafinare, pe care TRG trebuia sa le cumpere conform prospectului, se vor cumpara prin intermediul ofertei, CNVM va primi doar 0,7 milioane euro, din cei 1,8 milioane euro, la care se asteapta. Totusi, Comisia va primi circa 0,28 milioane euro, suma corespunzatoare celor 2% din oferta de preluare a Rompetrol Well Services (PTR).

Potrivit proiectului de buget pe 2010, arbitrul pietei nu a inclus la venituri comisioanele percepute pentru ofertele publice de preluare ale Rompetrol Well Services si Rompetrol Rafinare.

De asemenea, tot in proiectul de buget CNVM se indica faptul ca cheltuielile cu salariile angajatilor ar putea scadea cu 19% in acest an.

Comisarul CNVM, Bogdan Chetreanu (foto), a afirmat ca membrii conducerii Comisiei au venituri lunare de 17.000 lei (circa 4.000 euro), iar restul angajatilor primesc in medie 2.000 euro, potrivit NewsIn.

In 2007, an de varf pentru piata romaneasca de capital, comisarii CNVM primeau lunar in jur de 10.000 de euro, insa criza care a lovit bursa romaneasca a subtiat si veniturile arbitrului, care se autofinanteaza.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri