1 / 4

Brokerii: Actiunile RRC nu trebuiau sa fie suspendate

In urma tranzactiilor de luni, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a luat decizia de a suspenda actiunile RRC in vederea primirii unui amendament din partea grupului Rompetrol pentru majorarea pretului oferit in cadrul ofertei de preluare pana la putin 0,075 lei/actiune.

“Conform regulamentului 1/2006 al CNVM, nu este prevazut un termen de depunere a unui amendament in situatia in care ofertantul achizitioneaza actiuni din piata. Amendamentul poate fi depus oricand pana la 8 zile inainte de inchiderea ofertei. In aceste conditii, nu vad o justificare a deciziei CNVM de a suspenda actiunile”, a declarat Nicolae Ghergus (foto), directorul general al casei de brokeraj Confident Invest.

Dumitru Beze, presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), considera total nepotrivita suspendarea actiunilor Rompetrol Rafinare.

Pe de alta parte, Adrian Simionescu, managerul Vienna Investment Trust, apreciaza ca decizia a fost una buna, pentru ca asigura un tratament egal pentru toti actionarii, insa ar putea sa fi fost facuta si din alte considerente, deoarece tranzactiile de luni au redus considerabil comisionul pe care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) ar urma sa-l primeasca dupa incheierea ofertei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri