2 / 4

Asteptarile brokerilor - provocarea CA

De acum, misiunea Consiliului este sa se ridice la asteptarile celor care le-au acordat votul de incredere, dar si celor care nu au fost direct implicate in proces. Practic, dezoltarea pietei trebuie sa plece de la realizarile lor.

Insa rezultatele nu se vad imediat, ci in termene masurate in trimestre. De exemplu, Razvan Pasol (foto), managerul Intercapital Invest, spune ca cea mai mare asteptare a sa este este legata de un efort mult mai activ al BVB cu privire la atragerea de emitenti noi.

“In opinia mea, structura incompleta de emitenti si lipsa mai multor nume grele de la cota BVB reprezinta principala problema a pietei de capital din Romania. Eforturile bursei ar trebui sa se indrepte cu prioritate spre aceasta problema, orice alte directii sau obiective fiind secundare. Sper ca noul consiliu sa gaseasca strategiile necesare pentru a face pasi hotarati in aceasta directie. Altfel, declajul dintre piata noastra de capital si celelalte piete de regiune se va mari si mai mult”, a declarat Pasol.

In acelasi timp, Silviu Enache, managerul KD Capital Management, spune ca Bursa de Valori Bucuresti are nevoie de un proiect de reconstructie si modernizare bazat pe un buget multianual.

“Consider ca actualul Consiliu este unul echilibrat, format deopotriva din membri tineri si ambitiosi si, totodata, persoane cu experienta de peste 12 ani in piata de capital”, explica el.

Insa, pe umerii noilor membri CA apasa o mare responsabilitate, de a se dedica in mare masura proiectului asumat.

“O abordare curajoasa fara teama de nou ar consolida Bursa de Valori Bucuresti. Cred ca multa lume asteapta din partea noului CA al BVB initiative in domeniul cooperarii internationale, o mai mare deschidere a BVB catre noii emitenti (simplificarea procedurilor legislative si reducerea costurilor de listare), produse noi care sa contribuie la cresterea lichiditatii, programe educationale si mai multa transparenta pentru investitori”, a mai spus seful KD Capital Management.

Faptul ca majoritatea consiliului formeaza o echipa, ar putea sa duca la o unitate in CA, facand sa dispara luptele si taberele de pana acum. Mai mult, Enache este convins ca nici unul dintre actualii actionari ai BVB nu doreste raul acestei societati comerciale.

“Devreme ce actionarii au investit actuala conducere a Bursei de Valori Bucuresti cu acest mandat, este normal ca presedintele si Consiliul Bursei sa urmareasca indeplinirea asteptarilor formulate de majoritatea actionariatului BVB. Sunt convins ca Bursa de Valori Bucuresti poate iesi din criza in care se afla prin proiecte ambitioase si aliante strategice”, a conchis el.

Citeste mai multe despre Adunarea Generala a Actionarilor de vineri

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri