2 / 5

IFB Finwest

IFB Finwest se afla la jumatatea clasamentului pe anul trecut, dupa ce valoarea tranzactiilor intermediate a urcat cu 28%, pana la 831,4 milioane lei. In ianuarie, brokerul a ocupat locul 3, cu 168,7 milioane de lei si o cota de peste 10%, iar in februarie s-a mentinut pe aceeasi pozitie, dar a rulat 212,4 milioane de lei.

Cota de piata poate fi unul din scopurile business-ului IFB, in masura in care aceasta ajuta la realizarea unui business viabil, spune Octavian Molnar, directorul general adjunct al IFB.

Chiar daca SSIF-ul ocupa locuri fruntase in clasamentul dupa rulaje, depasind multe banci si, implicit, puterea de distributie a acestora, Molnar spune ca nu acesta este scopul companiei, ci o mai buna pozitionare pe piata.

Pe de alta parte, bancile sunt foarte putin reprezentate in conducerile celor doua burse. Sa fie pentru ca ele mizeaza mai mult pe business-ul propriu-zis, in timp ce brokerii mici sunt mai mult interesati si de activitatea operatorilor in sine?

“Momentan, brokerii independenti sunt inca actionarii majoritari ai operatorilor de piata, de aceea structura conducerilor acestor operatori este dominata de reprezentantii acestora”, explica Molnar.

Pentru acest an, IFB isi propune mentinerea in jurul unei valori de 5% din totalul pietei.


Citeste si Cum isi impart bancherii 90% din piata de asset management

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri