2 / 5

Cum se vede listarea direct de la Viena

Valentin Ionescu, senior sales&trader la banca austriaca EuroInvest, spune ca orice listare a unei societati din Romania pe bursa din Viena nu-i poate aduce decat plus valoare avand in vedere calitatea bursei de lider regional al pietelor de capital.

TLV ar fi prima companie romaneasca care isi listeaza actiunile la Viena, aici deja tranzactionandu-se Warranturi pe actiunile bancii.

“Vizibilitatea companiei ar creste, iar fondurile de investitii care nu doreau sa aiba expunere pe RON vor putea tranzactiona actiunile in Euro odata cu listarea lor la Viena. Actiunile banci vor face fata cu brio cerintelor de aici cu rezerva ca lichiditatea nu va fi una de top daca comparam cu volumul total de la Bucuresti unde se tranzactioneaza in mod frecvent sub 1 milion de euro valoare, si este piata principala. Viena chiar daca este o bursa mai mare, pentru TLV va fi considerata a doua piata si implicit va avea o lichiditate mai mica”, a declarat Ionescu, pentru Wall-Street.

Pentru a fi admisa pe Prime Market (categoria principala a bursei din Viena), Banca Transilvania va avea nevoie de un specialist (market-maker) si de un prospect.

De asemenea, nevoile de raportare sunt mai mari decat pe celelalte segmente inferioare (Mid Market , Standard Market sau MTF). Din punct de vedere al capitalizarii, TLV se afla in limita inferioara a companiilor listate aici avand sub 1 miliard de euro capitalizare, a explicat Ionescu.

“Per ansamblu, daca indeplinesc conditiile de mai sus cred ca sansele sa fie listata aici sunt destul de mari, asta numai daca doresc sa se listeze aici. Investitorii straini deja au cumparat actiuni TLV de cand s-a listat si este in continuare in atentia lor. Listarea de la Viena nu va face decat sa creasca numarul investitorilor interesati de banca”, a conchis el.

Valentin Ionescu este speaker la conferinta Maturizarea pietei de capital – Intrebari si Raspunsuri, organizata de Wall-Street.ro, in parteneriat cu Intercapital Invest.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri