2 / 4

Repere ale zilelor urmatoare

Specialistii Intercapital Invest au semnalat cativa parametrii care ar trebui luati in calcul in urmatoarea perioada. Astfel, trebuie tinut cont de faptul ca bursa a cunoscut aprecieri importante in ultimul an si aversiunea investitorilor la risc a scazut, chiar daca economia romaneasca nu se simte inca o revigorare.

Mai mult, pe fondul imbunatatirii contextului international, companiile au cunoscut ajustari pozitive, fiind tranzactionate in acest moment in jurul valorii intrinseci, majoritatea avand recomandari de hold. In plus, companiile mici au intrat in atentia investitorilor, o mare parte din acestea tranzactionandu-se inca la multiplii atractivi.

“Pe de alta parte, euforia pe cele cinci societati de investitii financiare a scazut, atat pe fondul amanarii discutiilor legate de prag, cat si datorita diminuarii potentialului lor fundamental. In cazul celor cinci SIF, daca acestea se tranzactionau in urma cu cateva luni la un discount semnificativ fata de valoarea activelor din portofoliu, potentialul fundamental de crestere fiind de pana la 100%, in acest moment acesta este de 15%-25%”, se arata in Puls Capital.

Avand in vedere aceste lucruri, specialistii Intercapital recomanda, in acest moment, formarea unui portofoliu pe termen mediu impartit intre companii lichide, SIF-uri si companii din indicele BET, si intre o selectie de actiuni ale unor companii mai mici, pe baza de perspective si multiplii atractivi.

Pentru aceasta saptamana, analistii Confident Invest semnaleaza cateva evenimente importante, de urmarit. Astazi are loc sedinta de politica monetara a BNR, apar datele despre vanzarile cu amanuntul in Japonia si despre increderea consumatorilor din UE.

Marti se va publica rata somajului si productia industriala in Japonia si datele finale despre PIB-ul Marii Britanii.

Pentru miercuri este programata rata somajului in UE si comenzile noi din industrie in SUA, iar vineri vor aparea informatii despre rata somajului in SUA.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri