4 / 5

Investitorii cer o supraveghere mai buna si mai multa transparenta

Piata de capital are nevoie si de o intarire a supravegherii din partea arbitrului pietei de capital, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, atat in privinta tranzactiilor realizate de catre insiderii din companii, dar si a informatiilor care apar din partea acestor companii, sustin investitorii prezenti la conferinta, dar si reprezentantii fondurilor de pensii.

"Mi-as dori o intarire a supravegherii pietei in privinta insider trading si a obligativitatii raportarilor financiare, pentru a se schimba modalitatea in care sunt interpretate aceste raportari", a declarat Radu Craciun.

Manipularea pietei prin intermediul informatiilor detinute de care insiderii companiilor ar trebui sa fie penalizata pentru a fi descurajata, a afirmat Razvan Pasol, director la Intercapital Invest. "Totusi, in opinia mea, aceasta manipulare este de scurta durata", a explicat Pasol.

Craciun a mai afirmat ca si fondurile de pensii sunt afectate de speculatii si de afirmatiile care manipuleaza piata. "Partea maturizarii pietei de capital trebuie sa includa si trecerea de la o piata preponderent speculativa catre una cu un gen de structura investitionala pe termen lung", sustine reprezentantul Eureko Pensii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri