2 / 4

Noutati in platforma

La sfarsitul lunii martie, interfata platformei uTrade a companiei de brokeraj KBC Securities a fost imbunatatita, iar comisioanele pentru tranzactiile internationale au fost scazute.

Dintre aplicatiile recent adaugate in platforma, Market Map da posibilitatea de a vedea evolutia principalilor indici ai mai multor burse straine. Aplicatia este creatie proprie KBC si foarte recenta.

“Este o strategie foarte utilizata pe pietele de afara. De multe ori apar stiri ce modifica evolutia pietelor si este important sa fim la curent cu acestea. Este un tool bun pentru orice investitor, mai ales ca ofera si diferente de pret in valoare, in procente sau comparatii”, a explicat Alexandru Ioan.

De asemenea, clientii KBC beneficiaza de un sistem complet de cercetare, de la analiza fundamentala, comparatii intre marile companii din regiune pana la analiza tehnica, cu grafice si indicatori.

“Am anticipat nevoia de informatii de calitate si de educatie, insa aceasta depinde foarte mult si de profilul investitorilor. De exemplu, in Polonia se tranzactioneaza foarte mult pe futures, in timp ce la noi actiunile raman de baza”, a mai spus reprezentantul KBC.

Daca pana acum analizele ample, comparative, pe sectoare sau companii nu erau disponibile decat investitorilor institutionali, KBC le ofera si celor de retail.

De asemenea, pe uTrade exista si un quiz cu recompense de pana la 250 de euro pentru investitorii care raspund corect la 5 intrebari. Banii pot fi folositi in rulaj sau pentru plata comisioanelor.

Securitatea ordinelor in platforma uTrade este asigurata de utilizarea unui dispozitiv ce ofera un nivel de securitate mai mare decat o parola obisnuita. Sistemul este disponibil non-stop, investitorul avand posibilitatea sa introduca ordine chiar si in afara orelor de program ale burselor.

La finalul lunii trecute, comisionul minim pe ordin a fost redus de KBC cu 60% si se va aplica tranzactiilor efectuate prin intermediul urmatoarelor burse: Germania, Finlanda, Marea Britanie, Spania, Italia, Canada, Norvegia, Suedia, Elvetia.

Noile comisioane aplicate sunt de 0,70% din valoarea tranzactiilor, dar nu mai putin de 20 euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri