2 / 4

Riscul - numitorul comun dintre antreprenoriat si bursa

Intre cele trei business-uri in care Clonda este implicat si investitiile pe piata de capital exista un singur numitor comun: riscul.

“Sunt antreprenor, deci imi place riscul. Cred ca aceasta este singura asemanare dintre afacerile mele si zona bursiera”, explica antreprenorul-investitor.

Deocamdata, afacerile sunt mai importante si ii ocupa cea mai mare parte a timpului. Asa ca bursa ramane pe un plan secund. Desi exista varianta unui cont asistat sau a unui portofoliu individual, Clonda spune ca ii este greu sa gaseasca criteriile dupa care si-ar alege consultantul.

“Banuiesc ca tine de recomandari si experienta, dar cred ca este important ca persoana sa fie pe aceeasi lungime de unda cu mine, cata vreme imi administreaza banii. Mai mult, mersul la un broker prespune discutii cu el, telefoane, lucruri de care momentan nu am timp. Am altele mai importante de facut, cata vreme banii vin din afaceri”, a mai spus el.

Insa nu intentioneaza sa scoata banii de pe bursa, ci, mai mult, are in plan sa mai investeasca.
De exemplu, ia in calcul varianta sa isi mute depozitele de la o banca direct in piata de capital, desi decizia finala nu a fost inca luata. Insa, daca va continua sa investeasca, are in plan sa se uite si mai mult pe bursa.

Emanuel Clonda spune ca nu da foarte mare importanta discutiilor legate de institutiile burselor, de alegeri, de oamenii care conduc piata, desi citeste presa si este la curent cu noutatile.

De asemenea, el spune ca nu a fost inca tentat de piata derivatelor sau de obligatiuni, insa Forexul i se pare un domeniu interesant, desi necesita multa rabdare, timp si fler.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri