2 / 4

Saptamana viitoare se asteapta o volatilitate in crestere

Analistii Intercapital Invest se asteapta la o volatilitate in crestere, in special pe segmentul financiar, adunarile generale ale actionarilor putand determina miscari speculative importante pe acesti emitenti.

“In acelasi timp, chiar daca supravanzarea resimtita in piata in ultima perioada poate fi urmata in prima parte a saptamanii viitoare de reveniri moderate ale indicilor locali, probabilitatea unei miscarei de corectie mai ampla a pietei noastre ramane ridicata, impunand pentru investitori o reducere a expunerilor din piata pe termen lung”, se arata in raportul saptamanal al casei de brokeraj Intercapital Invest.

In acelasi timp, in conditiile in care se intrezareste o solutionare a problemelor tarilor din sudul Europei, iar rezultatele financiare raportate de companii au fost in mare majoritate pozitive, exista premisele continuarii cresterii pietelor de capital, sustin specialistii Prime.

“Sansele pentru o noua recesiune scad pe zi ce trece, dar o corectie pe piata poate aparea in momentul in care bancile centrale vor incepe sa implementeze politici monetare mai restrictive, fie prin cresterea dobanzilor de referinta, fie prin diminuarea masei monetare”, se mai arata in raportul de analiza al Prime Transaction.

Mai mult, un alt risc poate aparea dintr-o eventuala reformare prea agresiva a sistemului financiar din Statele Unite. “Daca marile companii financiare vor fi nevoite sa renunte la dreptul de a tranzactiona in nume propriu, lichiditatea si eficienta pietelor de capital vor avea de suferit. Avand in vedere marimea si diversitatea portofoliilor acestor companii, chiar si o lichidare treptata a acestora ar putea initia o vanzare pronuntata si generalizata pe toate tipurile de instrumente financiare”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri