4 / 5

In cazul unei corectii, scaderile vor fi mai mari

De asemenea, tinand cont de factorul lichiditate, un investitor poate ramane blocat pe o pozitie in cadrul companiilor mici si poate iesi, intr-un final, in pierdere din cauza lipsei unui cumparator. Aceasta situatie a determinat ca actiunile companiilor mici sa inregistreze scaderi similare cu amplitudinea cresterilor.

“In momentul in care piata se va intoarce, vom asista la declinuri semnificative, atat pentru companiile lichide, cat si pentru cele mai putin lichide. Sa nu uitam ce s-a intamplat in a doua jumatate a anului 2008, cand am asistat la un declin rapid si sever pentru mai toate companiile listate pe piata interna. Inclin sa cred ca, intr-un astfel de scenariu descendent, companiile mai putin lichide vor inregistra o amplitudine mai ridicata”, sustine analistul Target Capital.

De aceeasi parere este si Andreea Gheorghe, care afirma ca indiferent de potentialul de dezvoltare al unei companii mici, tinand cont de specificul/istoricul evolutiei actiunilor de la BVB, in conditii de corectii, acesti emitenti sunt cei mai expusi. Ea mai precizeaza ca, in conditii de corectie, perceptia pentru risc creste si in acelasti timp lichiditatea pe companiile nelichide se restrange, generand variatii foarte mari de pret de la o zi la alta.

Radulescu recomanda investitorilor sa fie foarte precauti in luarea deciziilor de investitie pe astfel de titluri, in alegerea momentelor de intrare/iesire si a orizontului de plasament.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri